IJsbaan geopend van 13 november 2015 t/m 10 januari 2016

Welkom bij Winterplaza 2015/2016

Welkom op de website van Winterplaza, organisatie van de ijsbaan op het Leidseplein in Amsterdam. Ook dit jaar is de (energiebewuste, groene en milieuvriendelijke) ijsbaan weer te vinden in het centrum van onze hoofdstad.

Op deze website vind je alle informatie over de ijsbaan en activiteiten. Ook de foto / video rubriek is de moeite waard eens te bekijken. Winterplaza op het Leidseplein staat garant voor onvergetelijk hollands winterplezier! En vergeet niet dat u voor een heerlijke wafel, oliebol, poffertjes en/of een warm drankje op de IJsbaan op het Leidseplein in A'dam altijd op de juiste plek bent!

Winterplaza (onderdeel van Kermisplaza) wenst u veel surfplezier en hoopt u vanaf half november weer te mogen begroeten op het sfeervolle en winterse Leidseplein!

Kermisplaza

Opening IJsbaan voor KiKa!

De opening van de ijsbaan wordt ieder jaar spectaculair aangepakt. Dit jaar was dat niet anders maar is gekozen voor een hele andere insteek. De organisatie, onder leiding van Frans Stuy, heeft besloten om alle inkomsten van deze dag te schenken aan de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Deze speciale openingsdag vond plaats op vrijdag 13 november. Verdeeld over de dag, tussen 12.00 uur en 0.00 uur middernacht, werden vele artiestenoptredens gegeven. Ook de avonduren werden natuurlijk weer gezellig als altijd uitgepakt! Rond de klok van 0.00 uur werd de kassa afgeslagen door de voorzitter van het KiKa kinderfonds, dhr Schimmel. Bekijk hieronder enkele beelden van deze avond terug:

10 Jaar IJsbaan Leidseplein

De IJsbaan bestond in 2014 10 jaar en dat is niet ongemerkt voorbij gegaan.Op vrijdag 21 november 2014 werd een prachtig jubileums-/ openingsfeest georganiseerd. De avond werd geopend door wethouder Eric van der Burg. Vele optredens van topartiesten als Mick Harren en Quincy volgden. Ook traden er kunstschaatsers en danseressen op. Een terugblik op deze fantastische avond:

Laatste foto- en videoreportage

Laatste fotoreportage:

Laatste videoreportage:

IJsbaan Leidseplein Amsterdam 2012 Schaatsen IJsbaan Leidseplein Amsterdam 2014

Schaatsplezier

10 Jarig jubileumsfeest

Klik hier voor het complete overzicht

IJsbaan te betreden vanaf 13 november 2015

IJsbaan LeidsepleinDe schaatsbaan is zoals ieder jaar weer in winterse sferen opgezet. Lampjes in de bomen, de zogenaamde "sneeuw"kanonnen, compleet met LED verlichte kunstbomen en natuurlijk de prachtige kerstboom in het midden van de schaatsbaan. De omringende horeca, de verse oliebollen-, wafel-, en braadworstkraam en natuurlijk de prachtige uitstraling van het Leidseplein zelf, maken dit een fantastisch winteruitje.

Op en rond de ijsbaan worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas en de "Drag Queen Winterspelen". Ook kunt u op de ijsbaan in samenwerking met de omliggende horeca uw eigen feest of partijtje organiseren. Alle informatie vindt u hier.

Ook dit jaar kunt u een bezoek aan het Leidseplein tussen 13 november 2015 en 10 januari 2016 weer perfect combineren met een dagje shopen in Amsterdam of een bezoek aan een van de vele horeca gelegenheden rondom de ijsbaan!

De ijsbaan op het Leidseplein is geopend t/m 10 januari 2016.

Winterplaza wenst iedereen een fijne tijd toe op het Leidseplein in Amsterdam.

 

De ijsbaan wordt mede mogelijk gemaakt door
Ice World

Terug naar boven

- Opening voor Kika!
- Intocht Sinterklaas
- Drag Queen Olympics

Een prachtige virtuele panoramatour en diverse foto- en videoreportages. Je vindt ze hier.

IJsbaan Leidseplein Facebook